OM SOMMERLIV

SOMMERLIV 
Sommerliv er smykker til barn, ungdom og voksne som varer. Smykker som i formmotiver og uttrykk snakker til både barn og voksne.

Sommerliv tilbyr gode smykker med formtemaer inspirert av både barn og voksnes fantasi og opplevelse av det vakre.

Det startet med at datteren Liv skulle få hull i ørene da hun var 6 år gammel. Jannicke oppdaget da at det fantes få smykker som hadde gode form og uttrykksmessige kvaliteter. Mye av det som var på markedet var likt og kvaliteten var ofte ikke så god – de gikk fort i stykker og passet ikke når man ble voksen.

Jannicke ønsker at smykkene skal vare både med tanke på utrykk og form, slik at man kan bruke dem hele livet og kanskje til å med gi dem videre.

JANNICKE GRUNG
Med interesse for smykker og et liv med to barn, en stesønn og kjæresten designeren Andreas Engesvik ble ideen om å lage egne smykker til barn og unge etablert.

Jannicke vokste opp i et hjem hvor arkitektur og design var en del av hverdagen. Hennes far, arkitekten og sen-modernisten Geir Grung var nær venn med arkitektene Arne Korsmo, Sverre Fehn, Jørn Utzon og smykkedesigner Grete Prytz Kittelsen. Jannicke har gode barndomsminner fra besøk i det fantastiske huset i Planetveien – og spesielt husker hun når de fikk gå ned i kjelleren og se på Gretes eget verksted.

Jannicke Grung er utdannet industridesigner fra Arkitekthøyskolen i Oslo. Hun har også studert ved Danmarks designskole i København. Hun har etter endt utdannelse jobbet for David Andersen og Andreas Engesvik.

SYLVSMIDJA
Jannicke brukte lang tid på å finne det riktig sted å produsere smykkene. Det var viktig for henne at kvaliteten på smykkene var høy og det var et ønske om å produsere smykkene i Norge. Valget landet på Sylvsmidja, en svært profesjonelle produsent på Voss som i hovedsak produserer våre vakre søljer.